Panvita sponzor L’etape Slovenia by Tour de France 

V soboto, 2. septembra, in nedeljo, 3. septembra, bo Slovenija gostila uradno izkušnjo etape Dirke po
Franciji, katere ponosen sponzor je tudi Panvita. »Spodbujamo šport, redno gibanje in zdravo
prehrano, zato smo s ponosom uradni mesni partner L’etape Slovenia by Tour de France,« je povedal
mag. Peter Polanič, predsednik uprave Panvite.

Gostitelj etape bo Mestna občina Kranj, ki bo skupaj z Zavodom za turizem in kulturo Kranj (Visit Kranj) in
Sport Media Focus zagotovila edinstveno tovrstno kolesarsko izkušnjo pri nas. Etapa Dirke po Franciji
(L’Étape by Tour de France) je edina globalna športna serija, kjer se lahko amaterski kolesarji počutijo
šampionsko in izkusijo legendarnost dirke, ki se prireja že vse od leta 1903. Za kolesarje je to priložnost,
da izkusijo edinstveno atmosfero dirke, kolesarijo po izjemni panorami in v zavetrju, borbo za posebne
majice in preizkušanje klenosti svojega značaja.

»Etapa Dirke po Franciji je neponovljiva izkušnja in tudi med našimi sodelavci je kar nekaj zagrizenih
kolesarjev, zato je Panvita s ponosom sponzor te kolesarske preizkušnje. Podpiramo zdrav življenjski
slog, kamor poleg zdrave, varne in kakovostne prehrane spada tudi šport, zato veliko pozornosti
namenjamo temu. Šport tudi povezuje in krepi odnose, zato je to tudi odlična priložnost za povezovanje
kolektiva, pa četudi smo zgolj ob cesti kot navijači,« je še dodal mag. Polanič.

Za športnike – tako profesionalne kot rekreativne in amaterske – je poleg treninga pomembna tudi
zdrava in uravnotežena prehrana z varnimi živili. S skrbno načrtovanimi obroki zagotovimo potrebe po
energiji, hranilih in esencialnih snoveh, ki so še posebej pomembne pri večjih fizičnih naporih. »AVE
piščančji izdelki zagotavljajo pravo mero zdravja, naravnih sestavin in energije,« so pojasnili v Panviti.
Krma za skoraj 4 milijone piščancev, ki jih letno vzredijo v podjetju, je lokalno pridelana in vsebuje samo
surovine na rastlinski osnovi.

»Kupcem želimo zagotavljati vrhunske izdelke, kajti hrana ima pomemben vpliv na življenje in dobro
počutje, zato intenzivno vlagamo v razvoj in izboljšanje naših izdelkov ter storitev,« je še poudaril mag.
Polanič.
29. oktober 2024
Spoštovani, Obveščamo Vas, da smo prejeli neskladen mikrobiološki izvid na prisotnost Salmonelle Derby za izdelek AVE mleto mešano meso L 4295 ( 500 gr in 1000 gr ), kateremu je pretekel rok trajanja 27.10.2024. V kolikor je potrošnik izdelek zamrznil, naj ga zavrže. Pri toplotni obdelavi do središčne temperature 85°C , ki je predvidena pri pripravi tega živila , bakterije propadejo in tako živilo ne predstavlja tveganja. Uživanje nezadostno termično obdelanega živila zaradi prisotnosti bakterije Salmonelle Derby predstavlja tveganje za zdravje.
20. junij 2024
Na podlagi 6. točke Statuta delniške družbe Panvita MIR d.d. (čistopis: SV 361/2021 z dne 24.08.2021) in 295. člena Zakona o gospodarskih družbah, Upravni odbor družbe vabi delničarje na 34. skupščino družbe Panvita, Mesna industrija Radgona d.d., ki bo v ponedeljek, 22.07.2024 ob 8.00 uri na sedežu družbe Panvita mesnine d.o.o., Lendavska 5, Rakičan, 9000 Murska Sobota Dnevni red in predlogi sklepov: Otvoritev skupščine, ugotovitev navzočnosti in izvolitev organov skupščine Seznanitev skupščine z letnim poročilom družbe in konsolidiranim letnim poročilom za poslovno leto 2023, z mnenjem revizorja in poročilom upravnega odbora v zvezi s pregledanim letnim poročilom družbe Panvita MIR d.d. in konsolidiranim letnim poročilom ter revizorjevih poročil za poslovno leto 2023 Odločanje o uporabi bilančnega dobička za poslovno leto 2023 in o razrešnici upravnemu odboru za poslovno leto 2023 Več podrobnosti si lahko preberete TUKAJ .
12. junij 2024
V začetku junija smo v Panviti pričeli z investicijo v steklenjak, ki bo namenjen pridelavi solate. Zagon proizvodnje je predviden junija prihodnje leto, vrednost naložbe pa je ocenjena na 9 milijonov evrov. Steklenjak bo namenjen pridelavi solate, skupna površina objektov investicije znaša 2 ha pridelovalne površine. Gre za investicijo v visokotehnološko pridelavo zelenjave skozi vse leto na dovršenem sistemu gojenja in na premičnih gojitvenih kanalih. Prav tako omogoča nadzor ter uravnavanje mikroklimatskih pogojev. Na letni ravni je predvidena pridelava 4 milijonov glav solate. V Panviti stremimo k nenehnim izboljšavam in razvoju. Zaveza k ponudbi kakovostnih in svežih lokalnih izdelkov nas uvršča na prvo mesto med slovenskimi potrošniki, zato si ves čas prizadevamo za širjenje ponudbe visokokakovostne lokalne hrane ter za uvajanje inovativnih rešitev. Tako je tudi investicija v steklenjak sled naši zaobljubi k ponudbi kakovostnih, svežih, lokalnih in trajnostnih izdelkov. S tovrstnimi investicijami želimo povečati lokalno pridelavo in zmanjšati odvisnost od uvoženih izdelkov. Verjamemo, da bomo s tem pripomogli k boljši prehranski varnosti in dostopnosti svežih, kakovostnih zelenjavnih pridelkov za slovenske potrošnike.
Share by: